Nebezpečí geneticky modifikovaných potravin

GMO, tedy geneticky modifikované potraviny, mají na lidské zdraví velmi hluboký vliv. Jde o rostliny, zvířata, mikroorganismy, které jsou vytvořeny způsobem překračujícím přírodní hranice. Genetické inženýrství umožňuje křížit druhy, které by se v přírodě zkřížit nikdy nemohly. Nejčastěji se tímto způsobem pěstuje sója, kukuřice, brambory, bavlník, rajčata, řepka.V genetickém inženýrství se kombinuje genetický materiál biologických druhů, které se přirozenou cestou nezkříží. Například geny z ryb se vpravují do jahod či rajčat. Tyto geneticky modifikované organismy ovlivňují také naše životní prostředí. Na toto téma bylo vytvořeno již mnoho studií, ovšem nedávné studie ukazují, že tato technologie může být až 125 krát víc smrtící, než jsme si původně mysleli.https://vitalitis.cz/.../studie-ukazuje-ze-gmo-jsou.../...

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a pět